Profilprodukter är bra för varumärket

Ett företags varumärke är otroligt viktigt. Det är trots allt en representation av företaget. Varumärket kan förknippas med alla möjliga egenskaper, exempelvis lyx, elegans, prisvärt, smart och så vidare. För att ett varumärke ska ha någon kraft behöver människor känna igen märket. Det är oftast inte nödvändigt att alla känner igen varumärket utan endast målgruppen.

Vad är profilprodukter?

En profilprodukt är en produkt med ett tryck på. Detta tryck är oftast en logga på varumärket men kan även vara företagets namn eller något som har med företaget att göra. Syftet med profilprodukterna är att de ska visa upp och stärka varumärket. Profilprodukter finns i alla möjliga typer idag, från pennor och tröjor till vimplar, mässprodukter och mycket mer. Oftast pratar man om mindre saker när man säger profilprodukter. En företagsbil med loggan på brukar vanligtvis inte räknas bland profilprodukterna, även om de tekniskt sett passar in i definitionen.

Vad används profilprodukter till?

Förutom att bygga varumärket så används de i marknadsföringssyfte och som gåvor. Om du någonsin har beträtt en mässa har du garanterat sett både en och annan gåva i form av profilprodukter. Ett otroligt vanligt inslag är pennor. Så gott som alla företag har enorma mängder av profilerade pennor, det vill säga pennor med företagets logotyp på. Andra vanliga produkter är kaffekoppar, tröjor och i vissa fall USB-stickor och ficklampor.

Vilka företag trycker profilprodukter?

Det finns många olika företag att vända sig till. Dagens profilföretag kan trycka de mesta, från elektroniska prylar som hörlurar till plastprylar som telefonskal och mycket mer. De bästa profilprodukterna är de som används ofta av kunden. Detta gör att kunderna ofta har företaget i åtanke och det minimerar även risken för att de ”glömmer bort” att företaget existerade.

Presentartiklar som egentligen är profilprodukter

Gåvor är alltid uppskattade. Det finns en stor presentmarknad när det kommer till just företag men även för privatpersoner. Om du har ett företag och vill ge bort en gåva så passar det utmärkt att profilera en produkt och sedan ge bort den. Ett bra tips är att profilera en powerbank, det vill säga en portabel laddare. Idag använder så gott som alla smartphones och det är inte ovanligt att telefonen får ont om batteri allt eftersom dagen fortgår. Med hjälp av en powerbank från ditt företag kan du snabbt rädda dagen. Det finns även andra typer av produkter som går att profilera, både billigare och dyrare.