Olika modeller av cykelvagnar från Thule

Billig cykelvagn för knappt 4000 kr eller en multifunktionell vagn för närmare 14 000 kr? Vilken cykelvagn från Thule passar dig? Vilken cykelvagn du bör välja beror främst på vilka funktioner du har behov av. Några modeller av cykelvagnar från Thule visar på dessa skillnader.

Den enklaste – Ca 4000 kr

Den billigaste cykelvagnen från Thule heter Thule Coaster XT. Men företaget har valt att benämna den som ”cykelkärra” och på så vis tydligt skilja denna billigare modell mot resterande cykelvagnar med betydligt mer funktioner. 

En enkel, bekväm och funktionell cykelvagn för de som enbart söker basfunktioner. Kan kopplas till cykel eller promeneras med. I vagnen kan två barn sitta.

Medelnivå – Ca 10 000 kr

Mellansegmentet är de cykelvagnar som kostar mellan 5 000 kr och 10 000 kr. I dessa segment hittas bland annat Thule Chariot Cab 2. Den är robust och tålig samt passar till daglig användning. I likhet med alla andra cykelvagnar från mellan- och högsegmentet kan vagnen användas till flera olika aktiviteter. Det går att jogga, cykla, promenera eller åka skidor med vagnen. Mycket flexibel användning alltså. 

En punkt som kännetecknar just denna modell är att dess XXL-lastutrymme. Därmed får man plats med betydligt mer saker än i en standardmodell.

Dyraste – Ca 13 000 kr

Thule Chariot Sport 2 är en dyrare cykelvagn från Thule med ett riktpris på 13 499 kr (Enligt Thule.se). Här finns samma flexibilitet som med modellerna i mellansegmentet. Den kan därmed användas till ett flertal olika aktiviteter. Det som däremot kännetecknar dessa modeller är en handaktiverad skivbroms. När du springer med cykelvagnen, eller går i en kraftig nerförsbacke, är handbromsen mycket användbar för att minimera vagnens fart.

Utöver detta finns klimatreglerat sittutrymme. Här kan även fönstren monteras bort och solskyddet användas i flera olika lägen. Modellen är därmed inte bara flexibel utifrån när den kan användas utan även från hur den kan användas.

Till skillnad mot modellen ovan har denna XL-lastutrymme. Fortfarande stort men inte lika stort. Vagnen finns både för ett barn och två barn. Dessutom i två olika färger. De färger som man kan välja på är svart/blå eller blå/gul.